Preduzeće "Execom" iz Novog Sada dobitnik nagrade Blic preduzetnik

Bez autora
Mar 06 2011

Predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković uručio je nagradu dnevnog lista "Blic" za najboljeg preduzetnika u 2010. godini Petru Iliću, vlasniku preduzeća "Execom" iz Novog Sada. Ovo preduzeće se bavi projektovanjem i programiranjem informacionih sistema i zapošljava 55 ljudi, čiji je prosek godina oko 30. Zamenik predsednika Izvršnog odbora Banke Inteza Marko Kapelini uručio je najboljem preduzetniku ček u vrednosti od 30.000 evra. U konkurenciji za nagradu bili su i preduzeće "Aura" iz Niša koje se bavi proizvodnjom kozmetičkih proizvoda, "Mlekara Veličković" iz Surdulice, kompanija za proizvodnju nameštaja "Atlas" iz Užica i preduzeće "Almak" iz Kladova koje izrađuje metalne proizvode.

Preduzeće Predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković uručio je nagradu dnevnog lista "Blic" za najboljeg preduzetnika u 2010. godini Petru Iliću, vlasniku preduzeća "Execom" iz Novog Sada.

Ovo preduzeće  se bavi projektovanjem i programiranjem informacionih sistema i zapošljava 55 ljudi, čiji je prosek godina oko 30. Zamenik predsednika Izvršnog odbora Banke Inteza Marko Kapelini uručio je najboljem preduzetniku ček u vrednosti od 30.000 evra.

U konkurenciji za nagradu bili su i preduzeće "Aura" iz Niša koje se bavi proizvodnjom kozmetičkih proizvoda, "Mlekara Veličković" iz Surdulice, kompanija za proizvodnju nameštaja "Atlas" iz Užica i preduzeće "Almak" iz Kladova koje izrađuje metalne proizvode.

U žiriji su bili direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) Božidar Laganin, zamenik predsednika Izvršnog odbora Banke Inteza Marko Kapelini, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Jovanović, zamenik direktora SIEPA Goran Džafić, specijalni savetnik u Ministarstvu finansija Bogdan Popović i savetnik u Privrednoj komori Srbije Svetozar Babić.

Žiri se pri izboru rukovodio profitabilnošću, produktivnošću i likvidnošću preduzeća, izvoznim rezultatima, brojem zaposlenih, uvođenjem tehnoloških inovacija, zaštitom okoline i doprinosom razvoju lokalne zajednice.

Akciju "Blic preduzetnik" četvrtu godinu za redom sprovode dnevni list "Blic" i Banka Inteza, a nagrada se dodeljuje za najboljeg preduzetnika iz sektora malih i srednjih preduzeća.

Preduzetništvo je osnov svih razvijenih tržišta i Vlada Srbije će aktivno podržati preduzetnike, posebno njihov izvozni potencijal.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik